ظرفیت بالای استان زنجان در بخش اقتصادی به دلیل عدم شناخت تجار با بازار کشور برزیل موجب کاهش مراودات تجاری با این کشور شده است

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، سید فخرالدین عامیران در جلسه سفیر برزیل در ایران با فعالان اقتصادی زنجان با بیان اینکه استان دارای پتانسیل و ظرفیت‌های زیادی است، اظهار کرد: اما در چندین سال گذشته به دلیل عدم شناخت تجار با بازار کشور برزیل فعالیت‌های آن بسیار کم بوده است.

وی افزود: امیدوار هستیم با امضاء تفاهم نامه که بین اتاق مشترک ایران و برزیل و استان زنجان انجام شد شاهد همکاری‌های بیشتر باشیم.

عامریان بیان کرد: اتاق ایران و برزیل پنج سال است که در تهران تشکیل شده و سال گذشته نیز دفتر خود را در کشور برزیل افتتاح کرده که از زمان افتتاح، صادرات ایران به برزیل دو برابر شده است.

وی گفت: برزیل به صورت مستقیم چهار میلیارد دلار واردات کالا داشته که شامل کالاهای اساسی از جمله گوشت، نهادهای دامی، سویا ، ذرت بوده است.

رئیس اتاق مشترک ایران و برزیل عنوان کرد: صادرات ما نیز شامل فرش، صنایع دستی، کشمش، خشکبار محصولات پتروشیمی بوده که به ۱.۵ میلیارد دلار می رسد. امیدواریم صادرات محصولات پتروشیمی( اوره ) که در حال حاضر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است به بیش از سه میلیون تن افزایش پیدا کند.
وی ابراز داشت: علیرغم اینکه کشور برزیل وارد کننده میوه است اما تا کنون کشور ایران اقدامی برای صادرات میوه انجام نداده، اما با همکاری اتاق ایران و برزیل و با توجه به جلسات برگزار شده با جهاد کشاورزی تفاهم نامه‌هایی در این زمینه امضاء شده است.

عامریان افزود: امیدوار هستیم تولیدات استان زنجان که شامل ۱۶۰ هزار تن سیب درختی است صادر گردد و طبق تفاهم‌نامه در قبال صادرات این میوه‌‌ها، واردات میوه‌های استوایی از برزیل انجام شود.

وی گفت: امیدوار هستیم در سفر هیئت تجاری ایران که در بهمن‌ماه به برزیل انجام خواهد شد، تجار استان زنجان نیز شرکت کنند و همچنین در نمایشگاه‌هایی که در سال آینده در کشور برزیل برگزار خواهد شد حضور تاجران استان زنجان چشمگیر باشد.

رئیس اتاق مشترک ایران و برزیل افزود: سالانه در استان زنجان ۳۵ هزار تن کشمش تولید می‌شود و برزیل یکی از بزرگترین وارد کننده‌های کشمکش است و می‌تواند بازار خوبی برای کشمش زنجان باشد.

وی با بیان اینکه چاقو جز محصولات مهم استان زنجان است افزود: با توجه به اینکه کشور برزیل وارد کننده چاقو است اما تا حال حاضر موفق نشدیم صادرات این محصول را به کشور برزیل را داشته باشیم.

انتهای پیام/الف.میم